19 Mayıs 2014 Pazartesi

Küçük Balkon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Kapılar ve camlar açık bir şekilde oturup üşümediğime göre artık yaz gelmiş demektir. Gerçi hala denize giremedim ama olsun :/ Oysa geçen sene 20 Nisan'da açılışı yapmıştım. Bu sene yaz hiç gelmeyecek gibiydi.
Neyse ki güneşi gördük. Derin bir oh çekebiliriz. :)
Hatta evin içini bırakıp balkon ve bahçe dekorasyonundan da konuşmaya başlayabiliriz. :) Önümüzde keyif yapılacak koca bir yaz var. Bunun için balkonda küçük rötuşlara yapmamız gerekebilir.

Tabii balkonumuz küçükse o zaman daha akıllıca dekorasyon önerilerine ihtiyacımız olabilir.
O zaman dapdaracık balkonlarda bile nasıl keyif yapılır, küçük balkon dekorasyonu nasıl olmalıdır hep birlikte bakalım. :)
Küçük bir balkonda iki kişilik keyifli bir köşe... Katlanır yuvarlak bir masa... Renk olarak daha geniş algısı yaratılmak için beyaz kullanılmış.
Dar bir balkon... Yine katlanır sandalye ve masa takımı seçilmiş ama bu sefer renk olarak tercih edilmiş. Saksılar balkon demirlerine asılarak yerden tasarruf edilmiş.
Bence bu balkon tek kişilik olarak tanımlanabilir ama yine de iyi değerlendirilmiş. Zemin yumaşak bir minderle rahat bir oturma alanına dönüştürülmüş. Sırtınızı yaslayacağınız yastıklar kullanılmış ve saksılar balkon demirlerine dışarıda duracak şekilde asılmış.

Çiçekleri çok seviyorsanız, ama balkonunuz ufaksa saksılar için iyi bir çözüm de onları duvaraya asmak. Ya da duvara raf yapıp bu rafların üzerine saksı ve diğer aksesuarları yerleştirmek.
Bir balkon küçük diye sıkıcı olmak zorunda değil. Renkli bir dekorasyonu tercih edip herkesin bayılacağı bir balkona da sahip olabilirsiniz. Tıpkı örnekte olduğu gibi. Üst üste geçebilen taburelerin yerden tasarruf etmekte önemli olduğunun da altını çizelim. ;)
Siyah ve beyazın uyumu, bu küçük balkonda da kendini gösteriyor. Katlanır sehpa ve sandalye ahşap tercih edilmiş. Siz de doğal ve sade bir balkon dekorasyonu için ahşabın gücünden faydalanabilirsiniz.
Balkonun bir köşesine sedir yapmak da küçük balkonlar için iyi bir çözüm. Bu sayede daha fazla oturacak yere sahip olabilirsiniz. Belki uzanıp keyif bile yapabilirsinz.
Sarı - siyah renklerin kullanıldığı bu küçük balkonda da daha dar mobilyalar kullanılmış ve renklerin yarattığı tezatlıktan yararlanılarak ilgi odağı eşyalara kaydırılmış.




Kısacası balkonunuz küçük diye üzülmeyin ve küçük şeylerle de mutlu olmanın bir yolu olduğunu asla unutmayın. :)

1 yorum: