12 Ağustos 2014 Salı

Girne'de Ne Yapmalı Nereleri Gezmeli Ne Almalı?

-Teşekkürler.
-Hiçbir şey.

Başta çok yadırgadım bu cevabı. Kıbrıs'a gittiyseniz siz de yadırgamışsınızdır, hatta komik bile bulmuşsunuzdur. Ancak biraz kafa yorunca aslında komik değil, gayet ciddi, kafa yorulmasu gereken bir cevap olduğunun farkına varabilirsiniz.
Hiçbir şeyin önemi yok aslında bu dünyada! Girne, buna en güzel örneklerden biri. Gelin ve tüm dertlerinizi unutun der gibi. 

İnsanlar da Girne'ye ayak uyduruyor ister istemez. Mesela bugün gezdiğiniz bir dükkanı ertesi gün aynı saatte açık bulamayabiliyorsunuz. 4'te kapanabiliyor dükkanlar. Para dediğin nedir ki "hiçbir şey"!

***

O zaman gelin 3 gün boyunca hiçbir şeyi düşünmeden geçirdiğim ve sizin için bol bol fotoğraf çektiğim Girne tatili paylaşımlarına geçelim:

  • Girne'den Ne Almalıyım?
Girne'ye gittiğinizde eli boş dönmek olmaz. Ufak bir hatıra, sevdiklerinize hediye almak için her tatil beldesinde bulabileceğiniz hediyelik eşyaları burada da bulabilirsiniz. Ancak arkadaşlarınızın özel siparişleri olacaktır. İçki gibi :) 

Bunun dışında Girne'den magnet, biblo, bardak altlıkları, çanta, tablo, küllük, tekstil ürünü gibi hediyelikler alabilirsiniz.














  • Girne'de Nerelere Gidebilirsiniz?

Kıbrıs deyince ilk akla gelen ister istemez casinolar oluyor. Biz de gittik ve şansımızı denedik ama sadece annem kazandı. :)

Girne'deyseniz Kale'ye mutlaka uğrayın. Ancak akşam gideyim serinde gezerim diye düşünmeyin çünkü biz denedik olmadı. Kale 4'ten sonra gezilemiyor. İlla sıcakta gezeceksiniz ama değdiğini göreceksiniz.

Şehitlikleri de gezmeyi unutmayın!

Girne çarşısında bulunan Osmanlı'dan kalma tarihi eserleri mutlaka görün.

Ardından farklı plajlar keşfedin. Biz sadece Escape'e gdebildik. Deniz süperdi. Sıcacık ve tertemizdi.









Not: Fotoğraflarda gördüğünüz Zeycan Ablam. :)

Umarım Girne hakkında az da olsa fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilmişimdir.

3 yorum:

  1. Girne o kadar kucuk ve sessiz bi yer ki... Bir de gercekten gun icinde neredeyse her yer kapali. Biz 3 gun boyunca girnenin carsisina gidip girneyi aramistik. Bulamadigmizi dusunmustuk her gidisimizde. O kadar bostu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) "Biz 3 gun boyunca girnenin carsisina gidip girneyi aramistik." çok doğru bir tespit. Girne'ye git, sahilde yat denize gir o kadar dinlenmelik bir yer genç de yok fazla zaten :)

      Sil
  2. Eğer Girne'de farklı plajlar keşfetmek isterseniz ve aracınızda yoksa (Kıbrısta toplu taşıma zayıftır) yat limanından kalkan günlük tekne turlarını tavsiye ederim. böyle Türkiye sahillerindeki gibi eşsiz doğa manzaralarıyla karşılaşmazsınız ama bilindik tüm plajlarda yüzme molası veren küçük turlar yapılıyor. bi de sadece Girne'nin değil tüm Kıbrıs'ın gençleri geceleri ortaya çıkar ;) şaka bi yana Kıbrısta hava çok sıcak olduğu için yerliler genelde sabah erken veya akşam saatlerinde dışarıya çıkarlar. Gezilecek bi sürü yer var ama araç şart..

    YanıtlaSil